fietsen

OPENSTAANDE OPROEPJES
schoolkinderen - open Vacature fietsenmaker met brede ervaring (in Suriname)
- open Stagiairs (ped-)agogiek (Suriname)
- open Fietsen gevraagd
- open Technische vrijwilliger (Suriname)
- open Fondsenwervers (Nederland en Suriname)

AFGESLOTEN OPROEPJES
-  (Fietsenmaker-)gereedschappen
-  Opslagruimte (Nederland)
- aug/12 ICT-er met vrije tijd (Suriname)
- aug/11 Vrijwilliger met printerkennis (Suriname)
- aug/11 Harde schijven gevraagd voor gedoneerde PC's


VACATURE FIETSENMAKER MET BREDE ERVARING (Suriname)
(open)

Manager Ron poseert samen met de jongens

Unu Pikin Fietsen bestaat 10 jaar. Van een kleine afdeling is het uitgegroeid tot een drukke werkplaats met 6 (jonge) fietsenmakers. We zijn op zoek naar iemand die de leiding ondersteunt of (tijdelijk) op zich neemt en de werkplaats verder kan helpen ontwikkelen.

We zoeken een fietsenmaker (m/v) die bereid is 10 á 12 maanden in Suriname te verblijven, ervaring heeft met reparatie, voorraadbeheer en marketing en beschikt over geduld, doorzettingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden. Wij bieden: een leuke vrijwilligersfunctie in een bijzonder team, met vergoeding en huisvesting voor 2 personen op het terrein van de werkplaats.

Lees de volledige vacature en neem contact met ons op! De vacature is natuurlijk ook voor mensen die al in Suriname wonen.

- top / home -


STAGIAIRS (PED-)AGOGIEK (SURINAME)
(open)

stagiaire sytske

De ondersteuningsgroep is voor mensen met een lichte verstandelijke beperking die (nog) niet kunnen meedraaien op de werkafdelingen. Zij houden het terrein en de gebouwen schoon en doen andere klussen. Ook doen ze speciale projecten, vb over gezonde voeding,omgaan met geld of gaan gewoon lekker knutselen.

We zijn op zoek naar een of twee begeleiders voor de dagopvang/ondersteuningsgroep. Doe je een sociale opleiding (vb SPH, CMV, Pedagogiek) en wil je stage lopen, of ben je op zoek naar vrijwilligerswerk, heb je ervaring met jongeren en ben je lekker creatief?

Lees de extra info en neem contact met ons op!

- top / home -


FIETSEN GEVRAAGD
(open)

racefiets bij unu pikin fietsen

Bij Unu Pikin FIetsen worden fietsen van Hollandse merken opgeknapt en verkocht. Op die manier worden de praktijklessen fietsreparatie gefinancierd. Voor de verkoop zijn we op zoek naar Hollandse merken: Batavus, Gazelle etc. Graag alleen damesfietsen van redelijke tot goede staat. Anders moeten er veel nieuwe onderdelen worden gekocht en dat maakt de fiets weer duur.

Heeft u een damesfiets die u aan Stichting Unu Pikin wilt geven? Neem dan contact op! Wij regelen de verscheping naar Suriname. Bedankt!

- top / home -


TECHNISCHE VRIJWILLIGER (SURINAME)
(open)

technische vrijwilliger

Voor de sociale werkplaats zijn we op zoek naar een technische vrijwilliger, die langere tijd in Suriname wil blijven. We maken niet alleen schoolmeubilair, maar verschuiven langzaam naar meubels voor particulieren. Dit vraagt nieuwe kennis en vaardigheden. De technische vrijwilliger heeft ervaring met diverse richtingen houtbewerking (meubelmaken, houtdraaien etc) en vindt het een uitdaging om jongeren met een beperking te trainen en begeleiden.

Lijkt het je leuk om minimaal 5 maanden mee te werken in de werkplaats? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Een onderkomen wordt geregeld, je bent van harte welkom!

- top / home -


FONDSENWERVERS (NEDERLAND EN SURINAME)
(open)

fondsenwerver steven

Voor speciale projecten, zoals het laten maken van een infomercial of een training ehbo voor alle medewerkers, is extra geld nodig. Ook voert de stichting allerlei sociale activiteiten uit, zoals het verstrekken van schoolpakketjes, donatie van boeken en de schenking van de inrichting van een bibliotheek of speeltuin. Dit kan alleen dankzij financiele bijdragen van anderen.

Om nog meer fondsen te werven zijn we op zoek naar.... fondsenwervers. Hou je van regelen en organiseren? Heb je creatieve ideeen? Heb jij zin in een (school-)project waarmee je financien binnenhaalt voor onze activiteiten in Suriname? Neem dan contact met ons op!

- top / home -


(FIETSENMAKER-)GEREEDSCHAPPEN
(december 2011)

nieuwe afkortzaag

AFGESLOTEN: Met het project Tools4Change (dec 14) hebben we voorlopig voldoende fietsenmakergereedschappen.

In de meubelfabriek en de fietsenwerkplaats wordt gewerkt met handgereedschappen zoals sleutels, hamers, schroevendraaiers etc. Ook wordt er met machines gewerkt, zoals boormachines, schuurmachines, lasapparaten, afkortzagen etc. En op de fietsenafdeling wordt gebruik gemaakt van speciaal gereedschap, zoals een spaketrekker, vorkspreider of lekzoeker.

De gereedschappen zijn door gebruik natuurlijk aan slijtage onderhevig. Maar we kunnen niet zonder! Gelukkig ontvangen we af en toe een donatie speciaal voor de aanschaf van gereedschappen. Of we krijgen iets, zoals recent een lasapparaat van Arie.

Kun je ons ook helpen? Neem dan contact op!

- top / home -


OPSLAGRUIMTE
(februari 2014)

vrijwilliger fietsenwerkplaats

AFGESLOTEN: Henne heeft een (tijdelijke) oplossing gevonden voor de grote hoeveelheid boeken.

In de woning van Jurrian en Henne Dekkers in Hoorn worden de boeken opgeslagen, gesorteerd en ingepakt voor verzending naar Suriname. Bij tijden staan de gang, woonkamer en serre helemaal vol met dozen. Gelukkig kan er regelmatig een buslading dozen naar Rotterdam gebracht worden, maar het huis blijft zelden lang leeg. Na 10 jaar willen ze hun huis wel eens terug!

In de kranten (zie foto) en via de radio is een oproep gedaan voor een geschikte lokatie. We zijn op zoek naar opslagruimte en werkruimte waar de vrijwilligers de boeken en andere spullen kunnen sorteren. Het kan een loods zijn, een schuur of een garage, maar ook anti-kraak of iets anders tijdelijks.

Kun je ons helpen? Neem dan contact op!

- top / home -


ICT-ER MET VRIJE TIJD (SURINAME)
(augustus 2012)

computers

AFGESLOTEN: Pauline heeft ons supergoed geholpen.

Vanuit Nederland worden computers naar Suriname opgestuurd, zodat we ze kunnen doorgeven aan scholen en andere instellingen. Voor vertrek worden ze altijd gecontroleerd, maar na de lange tocht op zee, kunnen er zomaar opeens allerlei problemen de kop op steken. Dat gaat van het ontbreken van een office programma (niet écht een probleem, natuurlijk), tot rare piepgeluiden bij het opstarten. Dat is echt te moeilijk voor ons.

We zijn op zoek naar een ICT- er met wat vrije tijd, die ons wil helpen met deze probleemgevallen, zodat de computers hun tweede leven kunnen beginnen. We hebben een wachtlijst van scholen die graag een mediatheek willen inrichten !

- top / home -


VRIJWILLIGER MET PRINTERKENNIS (SURINAME)
(augustus 2011)

printer op de calorschool

AFGESLOTEN: Er zijn even geen printers meer.

Door de jaren heen hebben we heel wat printers uit Nederland ontvangen. Meestal kunnen we ze, na een laatste controle, snel doorgeven aan scholen en instellingen in Suriname. Zij zijn daar erg blij mee. Soms blijkt bij die controle dat er iets niet in orde is. En dan loopt de printer vast. Letterlijk en figuurlijk!

Inmiddels is de kast met de printers-met-een-probleempje behoorlijk vol geworden. Soms is het een softwareprobleem, en gaat het om het zoeken van het juiste programma. Soms is het iets technisch, en zal er wat gesleuteld moeten worden. Helaas hebben wij onvoldoende kennis in huis om deze computers weer aan de praat te krijgen.

- top / home -


HARDE SCHIJVEN GEVRAAGD VOOR GEDONEERDE PC'S
(augustus 2011)

calorschool

AFGESLOTEN: Alle computers zijn voorzien van een harde schijf.

Elders op website heb je al wat kunnen lezen over de bijna 40 computers die we van de gemeente Schagen hebben ontvangen. De pc's zijn geschonken zonder harde schijven. Koos, de computer-vrijwilliger in Nederland, had ruim 40 werkende harde schijven verzameld, maar eenmaal in Suriname aangekomen, bleken de meeste het helaas niet meer te doen. P.J. Service, een computerbedrijf in Paramaribo, kreeg er maar 13 aan de praat. We hebben dus nog niet alle scholen op de computer-wachtlijst kunnen helpen.

We hebben jouw hulp nodig om dit computerproject tot een goed einde te brengen! Misschien heb je nog wel zo'n grijze computerkast op zolder staan. Zo een die het nog wel doet, maar die je al heel lang niet meer hebt gebruikt, omdat je nu zo'n mooie kleine of een laptop hebt, of alleen nog maar met je blackberry werkt. Díe harde schijf van 30/40 Gig hebben we nodig!

- top / home -